Viinitastingit

Savoyn huippusommelier Aleksi Mehtonen on räätälöinyt asiakkaiden iloksi ennen illallista tai kokouksen päätteeksi tasting-paketteja, joissa vieraat pääsevät maistamaan viinikellarin herkkuja.

Juhlavat kuohuviinit – 85,00 / hlö (min. 6 hlö)

Kuohuviinit ovat tänä päivänä suositumpia kuin koskaan. Savoyn kuohuviini-tastingissä vieraat pääsevät tutustumaan kuohuviin juomiin ympäri maailmaa. Pruuvin aikana selviää, kuinka elämäniloa lisäävät kuplat syntyvät ja miten kuohuviinityylit eroavat toisistaan. Sommelierit antavat pruuvin aikana vinkkejä myös kuohuviinien tarjoiluun.

 

Samppanjan salaisuudet – 175,00 / hlö (min. 6 hlö)

Koillis-Ranskassa syntyvä samppanja on kiistatta maailman tunnetuin ja arvostetuin viini. Savoyn samppanjavalikoima on yksi Suomen mittavimpia ja ravintolan kellarista löytyy kaikkien tuntemien merkkien lisäksi pienten tuottajien persoonallisia harvinaisuuksia. Samppanjapruuvin aikana vieraat johdatetaan Champagnen viinitarhoille, tutustutaan kuohuviinien kuningattaren värikkääseen historiaan ja maistellaan joukko erityylisiä samppanjoita.

 

Klassiset punaiset /valkoiset lajikkeet 120,00/ hlö (min. 6 hlö)

Maailmassa viljellään tuhansittain erilaisia rypälelajikkeita, mutta viinin tuotanto rakentuu pääasiallisesti noin kahdenkymmenen suosituimman lajikkeen ympärille. Tastingissa tutustutaan sommelierin johdolla joko neljän punaisen tai valkoisen klassisen lajikkeen alkuperään, ominaisuuksiin ja kasvupaikkoihin.

 

Kurkistus luomuviinien maailmaan – 110,00/ hlö (min. 6 hlö)

Luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti kasvatetuista rypäleistä valmistettujen viinien tarjonta on kasvanut viime vuosina tasaisesti. Luomutuottajien tavoitteena on valmistaa tasapainoisia ja alkuperää peilaavia viinejä luonnon rytmiikkaa kunnioittaen. Tastingissa tutustutaan luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn ja maistellaan luonnonmukaisesti tuotettuja viinejä eri puolilta Eurooppaa.

 

 

Matka Burgundin ja Bordeaux’n legendaarisille huipputarhoille – 240,00 / hlö (min. 6 hlö)

Savoyn Bordeaux´n ja Burgundin viinien valikoima on Suomen laajimpia ja kellarista löytyy viinejä Ranskan legendaaristen viinialueiden parhailta tuottajilta. Tastingin aikana vieraat pääsevät kiehtovalle matkalle Burgundin sekä Bordeaux’n viinitarhoille ja maistamaan maailmaa puhuttavia huippuviinejä.

 

 

 

Jokainen tasting sisältää neljä maisteltavaa viiniä.

Räätälöimme mielellämme myös tastingejä erikoistoivomusten mukaan.